مقدمه
در حال حاضر استعلام بدهی مالیاتی به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه های مختلفی انجام می شود . استعلام مالیات با کد ملی یکی از موضوعاتی است که بسیاری از مودیان مالیاتی به دنبال آن هستند. مالیات یکی از منبع های درآمد دولت می باشد. افراد زیادی بسته به نوع شغل خود می بایست مبلغی را به عنوان مالیات پرداخت کنند. اگر مبلغ مالیات در موعد مقرر پرداخت نشود، فرد و یا شرکت مشمول پرداخت جریمه مالیاتی می شود. بنابراین، بسیار مهم است که افراد نسبت به پرداخت بدهی مالیاتی خود در موعد مقرر اقدام کنند تا مشمول جریمه مالیاتی نشوند و به عنوان بدهکار مالی نیز شناخته نشوند. استعلام بدهی مالیات ، از روش های مختلفی انجام می شود که افراد می توانند بسته به نظر خودشان یکی از سامانه ها را انتخاب کنند و از بدهی مالیاتی خود مطلع شوند. در این مقاله قصد داریم نحوه استعلام بدهی مالیاتی را برای اشخاص حقوقی و حقیقی ذکر کنیم. بنابراین، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
به کانال تلگرام ما بپیوندید
بدهی مالیاتی
مالیات یکی از منبع های درآمد مهم در کشور ایران می باشد که از طریق افراد خاصی پرداخت می شود. کلیه شرکت ها، افراد حقیقی و یا حقوقی که جزء مودیان مالیاتی محسوب می شوند، موظف به پرداخت مالیات معمولی و یا مالیات بر ارزش افزوده می باشند.
تمامی اشخاص حقیقی، حقوقی و شرکت ها برای پرداخت مالیات یک زمان مشخصی را در اختیار دارند که پس از گذشت این زمان افراد دارای بدهی مالیاتی می شوند که تا مدت زمانی نیز می توانند این بدهی را پرداخت نمایند. در صورتی که بدهی مالیاتی پرداخت نشود، اشخاص حقیقی و یا حقوقی به عنوان بدهکار مالیاتی شناخته می شوند و ملزم به پرداخت جریمه نیز می باشند. از طرفی داشتن بدهی های مالیاتی ، می تواند برای افراد منع های قانونی دیگری همچون ممنوع الخروج بودن نیز داشته باشد. نحوه استعلام ممنوع الخروجی را در این رابطه بخوانید.
بیشتر بخوانید: پرداخت الکترونیکی مالیات
استعلام بدهی مالیاتی
تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی که ملزم به پرداخت مالیات به کشور می باشند، می بایست نسبت به میزان مبلغ بدهی مالیاتی خود مطلع باشند تا بتوانند در کمترین زمان ممکن این بدهی را پرداخت کنند.
بنابراین، بسیار مهم است که افراد از نحوه استعلام بدهی مالیاتی مطلع باشند و بتوانند با کمک این روش، بدهی خود را به کشور پرداخت کنند. در صورتی که اشخاص حقیقی و یا حقوقی بدهی مالیات خود را پرداخت نکنند، مشمول پرداخت جریمه علاوه بر پرداخت بدهی می شوند.
لذا تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی می بایست از وضعیت بدهی های مالیاتی خود مطلع شوند و در کمترین زمان ممکن اقدام به پرداخت آن نمایند. برای استعلام مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند به سایت سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی اینترنتی tax.gov.ir وارد شوند و از آخرین وضعیت بدهی های مالیاتی خود مطلع شوند.
بیشتر بخوانید: دانلود نرم افزار اظهارنامه مالیاتی
” استعلام بدهی مالیاتی از طریق سایت سازمان امور مالیاتی با کمک کد ملی و یا شناسه ملی و رمز عبور انجام خواهد شد. “
ورود به سامانه استعلام مالیاتی
در حال حاضر سامانه های مختلفی برای استعلام مالیات اشخاص حقیقی و حقوقی وجود دارند که می توانند مورد استفاده قرار بگیرند؛ اما اصلی ترین سایتی که می توان با کمک آن از آخرین وضعیت بدهی های مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی مطلع شد، سایت سازمان امور مالیاتی کشور می باشد.
تمامی اشخاص حقیقی با کدملی و تمامی اشخاص حقوقی با شناسه ملی خود، می توانند از طریق سامانه استعلام بدهی مالیاتی از آخرین وضعیت بدهی های مالیاتی خود مطلع شوند.
برای ورود به سامانه استعلام بدهی مالیاتی می توانید طبق مراحل زیر پیش بروید:
- ۱ابتدا در یکی از مرورگرهای گوشی همراه خود و یا لپ تاپ عبارت «سایت سازمان امور مالیاتی» را تایپ و جستجو کنید.
- ۲سپس، بر روی سایت سازمان امور مالیاتی به نشانی اینترنتی tax.gov.ir کلیک کنید تا وارد سایت اصلی سازمان امور مالیاتی شوید.
- ۳پس از ورود به سایت اصلی سازمان امور مالیاتی بر روی گزینه «درگاه ملی خدمات الکترونیک» کلیک کنید.
- ۴حال به قسمت مربوط به ورود به سامانه استعلام بدهی مالیاتی وارد می شوید. افرادی حقوقی برای ورود و استعلام می بایست کد ملی خود را وارد نمایند و افرادی حقیقی نیز باید شناسه ملی خود را وارد کنند. سپس، پس از وارد کردن رمز عبور بر روی گزینه ورود به پنل کاربری کلیک کنید تا به سامانه وارد شوید.
بیشتر بخوانید: ثبت نام در سامانه انبارها
استعلام مالیات با شناسه ملی
کلیه اشخاص حقوقی و یا شرکت ها، برای ورود به سامانه الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور و استعلام بدهی مالیاتی خود، می بایست به جای وارد کردن کد ملی، شناسه ملی شرکت و یا شخص حقوقی را وارد نمایند.
در واقع، بدهی های مالیاتی شرکت و اشخاص حقوقی به جای ثبت و ضبط شدن با کد ملی آن ها، با شناسه ملی این اشخاص ثبت و ضبط می شود. لذا استعلام بدهی این افراد با کمک شناسه ملی انجام می شود.
استعلام مالیات با شناسه ملی از طریق سایت آسان ثبت
لازم به ذکر است که سامانه دیگری برای استعلام مالیات با شناسه ملی وجود دارد که افراد می توانند با کمک آن، از بدهی مالیاتی خود مطلع شوند. سامانه «آسان ثبت» سامانه ای است که خدمات مختلفی را ارائه می کند که یکی از خدمات این سامانه، استعلام بدهی مالیاتی برای اشخاص حقوقی با شناسه ملی می باشد.
شما می توانید با ورود به سایت آسان ثبت به نشانی اینترنتی asansabt.com و ورود به قسمت استعلام بدهی مالیاتی ، از آخرین وضعیت بدهی های مالیاتی خود مطلع شوید. دقت داشته باشید که در حال حاضر، این سامانه برای استعلام مالیات اشخاص حقوقی مورد استفاده قرار می گیرد و اشخاص حقیقی نمی توانند برای استعلام بدهی مالیاتی خود از این سامانه استفاده نمایند.
بدهی مالیاتی اشخاص حقوقی
یکی از گروه هایی که در دسته بندی مودیان مالیاتی قرار می گیرند، اشخاص حقوقی می باشند. این افراد جزء افرادی هستند که دارای شرکت و یا موسسات می باشند که هر ساله می بایست اطلاعات مالی این شرکت ها و یا موسسات را به صورت خوداظهاری به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه نمایند.
در صورتی که اشخاص حقوقی در مدت زمان مشخصی اقدام به پرداخت هزینه مالیاتی خود نکنند، به عنوان بدهکار مالیاتی شناخته می شوند و طبیعی است که در پی داشتن این بدهی، افراد دارای یک سری منع های قانونی نیز می شوند.
از مهم ترین منع های قانونی که برای اشخاص حقوقی دارای بدهی مالیاتی در نظر گرفته شده است، توقیف اموال آن ها و ممنوع الخروجی بودن آن ها می باشند. بنابراین، لازم است که تمامی اشخاص حقوقی نسبت به پرداخت بدهی مالیاتی خودشان اقدام کنند تا مشکلی از این قبیل برای آن ها رخ ندهد.
لازم به ذکر است که استعلام بدهی مالیاتی این افراد از طریق شناسه ملی افراد انجام خواهد شد. در واقع، اطلاعات مالیاتی مودیان حقوقی مالیات بر اساس شناسه ملی آن ها تعیین و ضبط خواهد شد و افراد می توانند با کمک شناسه ملی خود از آخرین وضعیت و مبلغ قابل پرداخت مالیاتی خود مطلع شوند.
بدهی مالیاتی اشخاص حقیقی
اشخاص حقیقی به اشخاصی گفته می شود که دارای موسسه و یا شرکت خاصی نیستند و بسته به نوع شغل خود می بایست هزینه ای را به عنوان مالیات به کشور بپردازند. تعیین مبلغ مالیات بر اساس ثبت نام اظهارنامه مالیاتی است که توسط اشخاص حقیقی در مهلت اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم می شود.
لذا تمامی افرادی که دارای پرونده مالیاتی می باشند، می بایست در مهلت زمان مشخصی اقدام به پرداخت هزینه مالیاتی خود کنند. در صورتی که اشخاص حقیقی مالیات خود را پرداخت نکنند، به عنوان بدهکار مالی شناخته می شوند و یک سری منع های قانونی برای آن ها در نظر گرفته خواهد شد. از جمله منع ها قانونی در نظر گرفته شده برای اشخاص حقیقی دارای بدهی مالیاتی ، منع خروج از کشور و توقیف اموال اشخاص می باشد.
همچنین، در صورتی که اشخاص حقیقی بدهی های مالیاتی خود را پرداخت نکنند، مشمول جریمه نیز می شوند و ملزم به پرداخت هزینه جریمه در نظر گرفته شده نیز می باشند.
اطلاعات پرونده های مالی اشخاص حقیقی بر اساس کد ملی این اشخاص جمع آوری و ثبت می شود. لذا این افراد می توانند با کد ملی خود از آخرین وضعیت بدهی های مالیاتی خودشان مطلع شوند و برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، در کمترین زمان ممکن بدهی مالیاتی خود را پرداخت نمایند.
منبع : سامانه استعلام بدهی مالیاتی
:: بازدید از این مطلب : 498
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0